Friday 24 September 2010

PLAY IT: Παιχνίδι για Πάρτι


PLAY IT: Παιχνίδι για Πάρτι

σπάστε το πάγο στο πάρτι σας με αυτό το παιχνίδι

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ

Να μην γνωρίζονται μεταξύ τους οι περισσότεροι από τους καλεσμένους.
ΣΚΟΠΟΣ

Να γίνουν νέες γνωριμίες με έναν κομψό και πρωτότυπο τρόπο και να θεωρήθει το πάρτι σας πετυχημένο

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ
Παίρνετε ένα επιτραπέζιο puzzle που έχει αρκετά κομμάτια για όλους τους καλεσμένους.
Προσπαθείτε να λύσετε εν μέρει το puzzle επειδή είναι απαραίτητο να έχετε όλα τα κομμάτια σε ζευγάρια.
Δηλαδή αν έχετε 40 καλεσμένους θα πρέπει να έχετε και 20 ζευγάρια από κομμάτια του puzzle.
Με στυλό ζωγραφίζετε ένα βελάκι που δείχνει ποια από τις 4 πλευρές του κομματιού ταιριάζει με το άλλο κομμάτι που είναι σε ζευγάρι, ώστε να μην ψάχνουν οι καλεσμένοι να βρούν ποια είναι η σωστή πλευρά.
Μετά χρειάζεστε μπλε και ροζ χαρτί, αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον έγχρωμο εκτυπωτή σας για να τυπώσετε μια άσπρη σελίδα σε γεμάτη μπλε ή ροζ αντίστοιχα.

Κόβετε με ψαλίδι τις κόλλες αυτές για να τις κάνετε περιτύλιγμα για τα κομμάτια του puzzle το οποίο κλείνετε χρησιμοποιώντας πολύ λίγο σελοτέιπ.

Οπότε τώρα από κάθε ζευγάρι του puzzle έχετε ένα μπλε χαρτάκι με το ένα κομμάτι μέσα και ένα δεύτερο ροζ χαρτάκι με το άλλο κομμάτι του puzzle.

Αν ο αριθμός των αντρών και γυναικών δεν είναι ισάριθμος τότε δώστε περισσότερα από ένα κομμάτια στους άντρες ή στις γυναίκες ανάλογα την περίπτωση.

Τέλος βάζετε όλα τα μπλε και όλα τα ροζ χαρτάκια μέσα σε δύο μπολάκια.

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Όταν έρθουν οι καλεσμένοι τους δίνετε να διαλέξουν οι ίδιοι ένα από τα χαρτάκια, οι άντρες από τα μπλε και οι γυναίκες από τα ροζ, και τους λέτε πως είναι για ένα παιχνίδι που θα παίξετε αργότερα, δίχως κατά προτίμηση να αποκαλύψετε τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού!

Μόλις μαζευτούν όλοι οι καλεσμένοι χαμηλώστε τη μουσική και μαζεύτετε τους όλους. Εξηγήστε τους πως θα πρέπει ο καθένας με το κομμάτι ή τα κομμάτια που κρατάει να βρει το ταιριαστό του κομμάτι. Και για να παρακινήσετε τους καλεσμένους σας να εμπλακούν στην διαδικασία, αν και συνήθως δεν χρειάζεται, τότε υποσχεθείτε ένα δωράκι σε καθέναν που θα βρίσκει το ταίρι του. Για παράδειγμα αν το πάρτι γίνεται τα χριστούγεννα μπορείτε να έχετε αγιοβασιλίτικα σκουφάκια για τους νικητές!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τελικά σπάει ο πάγος μεταξύ των παρεβρισκομένων γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους, γλιτώσατε τη διαδικασία ως οικοδεσπότης να συστήνετε τον έναν με τον άλλο, και τελικά ... ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα!


Επινόηση του παιχνιδιού: Γιώργος Πληγορόπουλος



Η παρακάτω φωτογραφία είναι από ένα πάρτι το 2006 στο οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το παιχνίδι με την ανάλογη βέβαια επιτυχία!!

Επιμέλεια: Γιώργος Πληγορόπουλος
 

Applied Ideas Copyright © 2010
George Pligor - Stergios